Nejrychlejší způsob, jak si připravit čaj, je vzít sáček a zalít ho horkou vodou. Trochu více času a znalostí vyžaduje příprava směsi lístků a sušeného ovoce, které jsou dnes k dostání nejenom v čajovnách.
Keře, ze kterých se lístky získávají, rostou v jihovýchodní Asii, pěstují se ale také na Srí Lance nebo v Japonsku. A právě z japonských farem pochází populární matcha tea – stoprocentní zelený čaj starý více než 800 let, který dříve pili buddhističtí mniši a samurajové při obřadech. Před několika lety se rozšířil také do Evropy.
Ještě na vás čeká 90 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.