Vznikly jako dezert pro ženy. Cukrář luxusního Palmer House Hotelu v Chicagu dostal od filantropky a manželky majitele hotelu Berty Palmerové za úkol stvořit zákusek menší než dort, který by měl ovšem podobnou strukturu a dal by se jíst z krabičky. V roce 1893 pak právě takový dezert poprvé spatřil světlo světa. Pokud dnes zavítáte do Chicaga a dostanete chuť na místní tradiční brownies, můžete na ně zajít do onoho hotelu. Stále je tam totiž připravují.

V původní receptuře nesměla chybět meruňková glazura a ořechy. Název "brownies" není odvozen od vysokého obsahu čokolády, jak by se mohlo zdát. Důvodem, proč se brownies nazývají brownies, je hnědá barva těsta. Starší recepty na tento dezert čokoládu ani neobsahovaly, místo ní se přidávala melasa, která má také tmavou barvu. Slovo "brownies" bylo nicméně poprvé použito v bostonské kuchařce na sklonku 19. století.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se