Když se člověk ocitne hladový v nákupním centru, nemá obvykle moc možností, jak se dobře nasytit. Snaží se to zkrátka zvládnout s co nejmenší újmou. V pražském Palladiu jsme takhle vyzkoušeli fast food Mongolian Barbecue Jurta. Asijský podnik zaujme tím, že si host v chlazených pultech může sám vybrat z široké nabídky syrového masa, mořských plodů a zeleniny a kuchař suroviny přímo před jeho očima ugriluje. Takto si údajně pomocí ohně a mečů na železných štítech připravovali pokrmy vojáci Čingischána, sjednotitele mongolských kmenů. Později se tento způsob grilování stal součástí tradičních kuchyní v Japonsku a na Tchaj-wanu. Postupně se rozšířil i do Ameriky a Evropy.
Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám na mail life@economia.cz, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist