Středomoří v Troji
Marcel Ihnačák, šéfkuchař a majitel restaurace![Marcel Ihnačák, šéfkuchař a majitel restaurace. autor: Profimedia Marcel Ihnačák, šéfkuchař a majitel restaurace.](http://img.ihned.cz/attachment.php/600/65173600/wOVeHftLqaKJg5kGxiS7Ur436dzW9nmu/jarvis_5799d681498e83802b0c9fe8.jpeg)
Marcel Ihnačák vařil dva roky v michelinské restauraci Jamieho Olivera, nyní má vlastní podnik v prostorách Boutique Hotelu Tanzberg v Mikulově. Vaří i v neděli, ovšem nikoliv pro klienty restaurace, ale pro rodinu a přátele. "Vařím často z vlastních surovin, které mi rostou na zahradě. Občas zařadím i slovenskou klasiku, jako jsou halušky nebo pirohy, ale vzhledem k tomu, že manželka neholduje tmavému masu, většinou upravím nějakou rybu a inspiruji se mediteránskou kuchyní," říká 42letý kuchař slovenského původu, jehož umění budou moci v sobotu 30. července od 13 hodin posoudit návštěvníci Botanické zahrady v Praze-Troji. Proběhne tu totiž Středomořský piknik nad Prahou. Můžete ochutnat skvělé speciality, ale též se dozvědět, kolik okrasných, jedlých nebo léčivých rostlin pochází z tohoto regionu.
Známé kapely na Švihově
Dvě pódia a program v pátek 29. i v sobotu 30. července našlapaný kapelami nejrůznějších žánrů. Jen namátkou: v pátek vystoupí Mandrage, Pražský výběr, Xindl X nebo Monkey Business, v sobotu Mňága a Žďorp, No Name nebo nesmrtelní Kabáti. To vše na vodním hradě Švihov. Kdo si chce zavzpomínat na studentská léta, ať se jede na jednu z akcí putovního letního festivalu České hrady.cz podívat. Mimochodem, v srpnu se festival přesune také na moravské hrady.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.