Byl to sice souboj ve stylu Star Wars, ale světelné meče nebyly potřeba. Bojovalo se pomocí vytříbených chutí. V pražské restauraci Bellevue proti sobě začátkem dubna nastoupili dva zkušení šéfkuchaři, Ital Walter Ferretto a Francouz Hervé Rodriguez. Na každý chod dostali zadané základní suroviny, třeba kachnu, jeruzalémský artyčok, brokolici a pastinák, a měli z nich připravit co nejzajímavější pokrm. Hostům pak po celý týden servírovali předkrm, hlavní chod a dezert vždy ve dvou variantách a měli rozhodovat, který z kuchařů se úkolu zhostil lépe.
Klání vyhrál Hervé Rodriguez, který v Paříži vede restauraci MaSa, oceněnou v roce 2014 michelinskou hvězdou. Tehdy ještě nikdo netušil, jak výrazně se francouzský šéfkuchař na pražské gastronomické scéně zapíše.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.