Kanaďan Andrew Afelskie se snaží najít náhražku běžného jídla. Našel ji u cvrčků a dalších druhů hmyzu, ze kterých vyrábí mouku. "Snažíme se změnit přirozený pohled na cvrčky tak jako třeba na mléko nebo vajíčka," říká podnikatel, který si před rokem založil v Ottawě hmyzí farmu a několik měsíců experimentoval s chutěmi i složením mouky.
Na začátku svého projektu objednal Afelskie deset tisíc brouků, samce i samice, kterým na šest týdnů poskytl příznivé podmínky v krabici ve svém šatníku. Po šesti týdnech získal první generaci cvrčků a přiobjednal dalších dvacet tisíc kusů. Jeho nápad podpořila kanadská firma Futurpreneur, která do projektu vložila sumu přesahující 45 000 dolarů (v přepočtu přes milion korun).
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.