Kanaďan Andrew Afelskie se snaží najít náhražku běžného jídla. Našel ji u cvrčků a dalších druhů hmyzu, ze kterých vyrábí mouku. "Snažíme se změnit přirozený pohled na cvrčky tak jako třeba na mléko nebo vajíčka," říká podnikatel, který si před rokem založil v Ottawě hmyzí farmu a několik měsíců experimentoval s chutěmi i složením mouky.

Na začátku svého projektu objednal Afelskie deset tisíc brouků, samce i samice, kterým na šest týdnů poskytl příznivé podmínky v krabici ve svém šatníku. Po šesti týdnech získal první generaci cvrčků a přiobjednal dalších dvacet tisíc kusů. Jeho nápad podpořila kanadská firma Futurpreneur, která do projektu vložila sumu přesahující 45 000 dolarů (v přepočtu přes milion korun).

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se