Čerstvé bylinky, zajímavá příloha, šťavnatá úprava… Králík se opravdu vypracoval z pokrmu chudiny na zajímavou surovinu i pro slavnostní stůl. Není divu, jeho maso je výtečné kvality − libové, lehce stravitelné, má vysoký podíl bílkovin, zato nízký obsah tuku, cholesterolu. Je tudíž zdravé a hlavně chutné. Zejména pokud je králík domácí skutečně "domácí", vyživený jetelíčkem v zahradní králíkárně.
Králíka, furt králíka…
Zabít, stáhnout, přidat trochu šalvěje, aby maso ztratilo ne každému příjemný typický pach, a pak už šup s králíkem do trouby nebo pěkně do hrnce a na papriku. Kdo by si nepamatoval tyto úpravy králičího masa z dětství, zvlášť na vesnici. Na většině dvorků tehdy králíkárna nesměla chybět, sloužila totiž k pravidelnému přísunu levného a zdravého masa na talíř.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.