Připravovali je už ve starém Římě. Široké obdélníkové "nudle" přes celý pekáč, nazývané lasanum. První moderní recept na známý pokrm vrstvící jednotlivé složky však vznikl v Neapoli. A nejlepší jsou s boloňskou omáčkou.

V době, kdy fúzují nejrůznější kuchyně a vznikají nové chutě a nové pokrmy, zjišťujeme, že hodně z toho už tu bylo. Lidé v různých částech světa jsou podobně vynalézaví. A tak někdy jsou to vlastně jen názvy, které od sebe jídla odlišují.

Zbývá vám ještě 90 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se