Ve 20. a 30. letech židovští přistěhovalci v USA rychle pochopili, že si Američané k obědu rádi dávají sendviče, a začali je ve svých "deli" připravovat také v košer verzi. A třeba takové pastrami, tedy tenoučké plátky zauzeného hovězího hrudí s okurkou a hořčicí, Newyorčany naprosto nadchlo a dodnes patří k jídlům, jež jsou nedílnou součástí tamní kulinářské scény.

Pokrm původem z Rumunska vychází z tradic karpatských venkovanů, kteří maso udili, aby jim co nejdéle vydrželo. Pastrami se podává buď v pečivu jako sendvič, nebo jako součást obložených mís.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se