Ve 20. a 30. letech židovští přistěhovalci v USA rychle pochopili, že si Američané k obědu rádi dávají sendviče, a začali je ve svých "deli" připravovat také v košer verzi. A třeba takové pastrami, tedy tenoučké plátky zauzeného hovězího hrudí s okurkou a hořčicí, Newyorčany naprosto nadchlo a dodnes patří k jídlům, jež jsou nedílnou součástí tamní kulinářské scény.
Pokrm původem z Rumunska vychází z tradic karpatských venkovanů, kteří maso udili, aby jim co nejdéle vydrželo. Pastrami se podává buď v pečivu jako sendvič, nebo jako součást obložených mís.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.