Cukroví je napečené a někde i nachystané na míse, ale pokud vám to nestačí, vyzkoušejte i slavnostní dort. Nakyslá a pikantní chuť brusinek osvěží, báječně si rozumí se sladkostí korpusu a chutí čokolády, navíc krásně zapadá do vánoční nálady.
Kde se tady vzal?
Dort má nejspíš původ ve Francii. V 16. století ho místní cukráři připravovali již podle téměř dvaceti receptur a nazdobené "koláče" nesměly chybět při všech důležitých hostinách. Postupně se k dortům začala vázat řada zvyků, třeba zapékání prstenu − když ho našla mladá dívka, do roka a do dne se měla vdát.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.