Bažanti bývali skutečně první, kteří ohlašovali příchod Vánoc. Chycení za pařátky v rohu balkonu, čekali na svou chvíli na svátečním talíři. Počkat si museli nejméně týden dva, to aby zvěřina byla lahodně "zamřelá".

"Brrr," otřásali jsme se jako děti odporem.

"Musí se nechat vyvěšení, aby maso dobře odleželo a pěkně zkřehlo. Pak teprve přijde ten správný čas," říkávala babička a pochvalovala si, jaká to bude pečínka. Což o to, voněla úžasně, jen škubat se předtím muselo jako o život. A taky broky jsme pak plivali jako kulomet.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se