City of London Distillery & Bar je v současné době jediným místem, kde se vyrábí London Dry – gin podle tradiční receptury známé již po celá staletí. Pod přísným dodržováním pravidel a postupů tak vzniká řada značek jako Beefeater, Bombay, Tanqueray či Dordon´s, informoval zpravodajský server BBC.

"London Dry gin v podstatě vzešel z pokusu usměrnit způsob toho, jak a co lidi v té době pili. V 18. století byl gin poměrně levnou, zato nebezpečnou cestou k opilosti. Při jeho výrobě se totiž používala kyselina sírová a terpentýn. Následky jeho konzumace byly děsivé a odstartovaly éru zvanou ginové šílenství," vysvětluje manažer londýnského baru Luke Shackleton v rámci turistických prohlídek lihovaru.

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se