Maso mají křehké a chutné, a tak je staří Egypťané chovali již v patnáctém století před Kristem. Dnes jsou perličky rozšířené hlavně ve Francii, odkud je nejvíc dovážíme, ale i v Itálii a Americe. Tato plachá drůbež bývá z chovů chutnější, ve volné přírodě je "vyběhanější", a tedy tužší. Zároveň je dobrou alternativou k pernaté zvěři, a to díky výraznější chuti. Dá se říct, že stojí kdesi na pomezí mezi drůbeží a zvěřinou − maso je lehké jako drůbeží a chutí pak už spíše odkazuje k tmavým masům, zejména k bažantímu. Výhodou je nízký obsah tuku a naopak vyšší podíl bílkovin než u kuřete.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.