František Kšána, řezník
Pražský řezník František Kšána nepopírá, že je pro něj vášní s masem nejen pracovat, ale také ho jíst. V lednici mu nechybí pražská šunka jako zástupce všech masných výrobků, které by nejraději snídal, obědval i večeřel. Přiznává, že jeho stravování není zrovna učebnicovým příkladem. "Jako řada lidí celý den nejím, ale večer se vloupu do lednice a děsně se přecpu. Velkou zásluhu na tom, že jsem si ještě neuhnal zánět žlučníku, má moje úžasná a zodpovědná manželka, která dbá na pravidelnou a zdravou stravu − nejenom moji, ale i našich dvou dcer. Většinou mi připraví zeleninu a já si k tomu bez pocitu viny udělám kus vepřového," říká sebekriticky řezník, který do roku 2001 vedl se svým otcem legendární břevnovský podnik Kšána a syn a dnes je spolumajitelem řeznictví Naše maso v Dlouhé ulici.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.