Marek Dyntera a Matěj Zavoral stojí za oříškovými másly značky Šufánek. Už skoro rok vyrábí ve své olomoucké dílně kokosová, mandlová a arašídová másla. Netradiční specialitu si majitelé firmy zamilovali při cestách po Kanadě.
„S Matějem jsme se seznámili krátce před tím, než jsme s přítelkyní odletěli za oceán,“ vzpomíná jeden ze zakladatelů firmy Marek Dyntera.
Dvojice z východních Čech byla v kontaktu po celé dva roky, které v Kanadě strávili cestováním a prací. Po návratu jim chyběla kanadská arašídová másla, která chutí předčila másla tohoto typu z českých supermarketů.
„Viděl jsem díru na českém trhu a rozhodl se investovat našetřené peníze z Kanady do stroje na másla ze Spojených států,“ vysvětluje podnikatel, který svým nápadem nadchl milovníka vaření a v té době i majitele hospody Matěje Zavorala.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.