Uprostřed prodejny s výrobky benediktinských mnichů v Engelbergu je skleněné UFO. Prosklená kruhová laboratoř od stropu k podlaze, ve které vzniká místní sýr (na fotkách).

Návštěvníci mohou díky důvtipu architekta sledovat celý proces výroby sýra jako na televizní obrazovce. Stačí se pohodlně posadit do místní kavárny, a než si vypijete kávu, po kolejnicích uvnitř skleněné sýrárny k vám postupně přijedou kádě s mlékem i sýrem v různých fázích výroby. Zdejší sýr si samozřejmě můžete koupit, nejznámější je Engelberger Klosterglocke, jemný sýr s bílou plísní ve tvaru zvonku. 

jarvis_55268302e4b0336d5f74d666.jpeg
Proces výroby sýra
Tomáš Hájek
jarvis_55268302e4b0336d5f74d66a.jpeg
Proces výroby sýra
Tomáš Hájek

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist