Když se někdy v roce 2009 začalo psát o restauraci Na Kopci, ležící ve vilové čtvrti nad pražským Smíchovem – u Dívčích hradů, recenzenti ji přirovnávali ke zjevení. Neokázalý podnik mohl díky své poloze spoléhat jen na kvalitu kuchyně, což se majitelům Janu Turkovi a Titovi Eliášovi osvědčilo. Po šesti letech je restaurace stále vyhledávaná – udrželi si tu vysokou úroveň gastronomie i obsluhy. To nedávno ocenili i lidé z michelinského průvodce, kteří restauraci „vystavili“ Bib Gourmand, tedy „minimichelina“. Během naší návštěvy jsme si ověřili, že ani tato pocta nestoupla osazenstvu restaurace příliš do hlavy. Prostě dál dělají svoje. A dělají to dobře.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist