Když se někdy v roce 2009 začalo psát o restauraci Na Kopci, ležící ve vilové čtvrti nad pražským Smíchovem – u Dívčích hradů, recenzenti ji přirovnávali ke zjevení. Neokázalý podnik mohl díky své poloze spoléhat jen na kvalitu kuchyně, což se majitelům Janu Turkovi a Titovi Eliášovi osvědčilo. Po šesti letech je restaurace stále vyhledávaná – udrželi si tu vysokou úroveň gastronomie i obsluhy. To nedávno ocenili i lidé z michelinského průvodce, kteří restauraci „vystavili“ Bib Gourmand, tedy „minimichelina“. Během naší návštěvy jsme si ověřili, že ani tato pocta nestoupla osazenstvu restaurace příliš do hlavy. Prostě dál dělají svoje. A dělají to dobře.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist