Restaurace Máneska navázala na Ambiente, které bylo v 90. letech jedním z prvních pražských podniků, kde jste si mohli dát slušný steak.
Podnik se stal známým i díky loňské reklamě s upovídanou Slovenkou, jejíž vodopád historek zastaví až biftek na talíři.
Zdejším "signature dish" je steak z loupané plece: oyster blade. Umějí ho tu připravit šťavnatý a křehký.
Milovníci masa vědí o tomto prostoru na Vinohradech už od 90. let, kdy bylo zdejší Ambiente jedním z prvních pražských podniků, kde jste si mohli dát slušný steak. Máneska na tuhle tradici navázala a víceméně se jí to daří, byť konkurence v oblasti americké „tex-mex kuchyně“ je už dnes v Praze mnohem větší.
Máneska se loni proslavila také jako restaurace, kde „je každá kráva šťastná“. Reklama s upovídanou Slovenkou, jejíž vodopád historek zastaví až biftek na talíři, naštvala feministky i Slováky. Zda přivedla do vinohradského steakhousu nové zákazníky, lze těžko posoudit. Jedno je ale jisté – restaurace má styl a atmosféru.
Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám i s komentáři, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.
Pro správnou funkčnost povolte javascript ve Vašem prohlížeči
Tento článek máteje zdarma.
Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení.
Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články.
Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený.
Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte
předplatné.
Vyberte způsob sdílení