Jan Punčochář patří mezi několik šéfkuchařů, které průměrný český gurmet zná podle jména. Svoje jméno si "odpracoval" a nikomu nemusí být za nic vděčný. Loni přijal nabídku vařit v restauraci Grand Cru na pražském Novém Městě. Tam se pokouší o velkou gastronomii v tom nejlepším slova smyslu.
Známé jméno je v takovém případě výhoda i nevýhoda. Přivádí do podniku hosty, ale zároveň vzbuzuje očekávání, která někdy může být obtížné naplnit. Grand Cru v tomhle zůstává – když budeme chtít být hodní – tak ve dvou třetinách cesty. Směr dobrý, ale do cíle ještě docela daleko.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist