Člověk by si mohl připadat jako v klasické české restauraci. Černé trámy na stropě, dřevěné obložení, baňaté půllitry na stolech a z reproduktorů skupina Buty zpívá "Nad stádem koní". Jenže nejsme v Česku, ale v prvním patře panelákové budovy v širším centru Kyjeva, nedaleko známé Kyjevsko-Pečerské Lavry.
"Není to špatné, že? Každý český známý říká, že mu to připomíná nějakou jeho oblíbenou hospodu, ale ve skutečnosti je to takový můj ideál české restaurace," říká majitel restaurace U Chromého Paula Jurij Semjonov. "Naším heslem je ,Česká pohoda bez přestávek'," vysvětluje.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.