Poprvé mě na makronky, křehké bílkovomandlové skořápky spojené krémem, před zhruba třemi lety do cukrárny Café Saint-Tropez poslal můj známý. Dnes je z ní už vyhlášená francouzská cukrárna v pasáži u Nováků ve Vodičkově ulici. A makronky tady stále mají bezkonkurenčně nejlepší v Praze. Jsou dílem amatérské cukrářky Ivety Fabešové, jejíž tvář známe z televizního pořadu Na nože.

Dorty v cukrárně Saint-Tropez peče Jean François Musso, manžel spolumajitelky Nadine Musso, která dříve provozovala kavárnu Passion Chocolate v Italské ulici. Všechny zdejší dezerty a dortíky jsou naprostou špičkou. Za ochutnání ale určitě stojí letní novinka - dortík z pěny z bílé čokolády s mučenkovým želé. Nezklame ani klasika, jako je například Fleur de Provence, našlehaný francouzský nugát s meruňkou a levandulí na mandlovém korpusu, nebo třeba ovocné tartaletky, croissanty nebo obrácené koláče Tarte Tatin.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se