Že je koňak nápoj usedlých pánů popíjejících svůj drink s doutníkem v ruce? Tento názor se pokoušejí výrobci koňaku zvrátit i s pomocí mixologie. Kokteil Cognac Summit kombinuje ušlechtilou vinnou pálenku s velmi oblíbenou svěží chutí citrusů a se zázvorem.
Vyzkoušejte, jak to spolu s koňakem jde všechno dohromady.
Co budete potřebovat:
1 řez limetové kůry
4 tenké plátky čerstvého zázvoru
40 ml koňak Dupuy V.S.O.P.
60 ml citronové limonády
1 dlouhý plátek okurkové slupky
4-5 kostek ledu
Jak na to:
1. Do sklenky "old fashioned" vložíme limetovou kůru se zázvorem, přelijeme 20 ml koňaku V.S.O.P. a jemně madlujeme (podrtíme).
2. Pak sklenku naplníme do poloviny ledem a vše zamícháme míchací lžící.
3. Přidáme limonádu, 20 ml koňaku V.S.O.P. a okurkovou slupku. Nakonec znovu dobře promícháme.
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist