Úkol vyrobit z tří až čtyřkilové husy (tolik má ideální budoucí pečínka vážit) před amatérským kuchařem nestojí každý den. Investujete-li do něj dostatek trpělivosti a dodržíte-li navíc pár jednoduchých pravidel, splnit se ho podaří. Odměnou bude sváteční oběd, na který vy ani vaši hosté nějakou dobu určitě nezapomenete.
První krok k úspěchu je technicky nenáročný, ale o to důležitější pro chuť masa. Husa nesmí z chladu rovnou do trouby. Aby maso nezažilo teplotní šok, chce to dvě až tři hodiny před pečením nechat husu čekat při pokojové teplotě.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.