Úkol vyrobit z tří až čtyřkilové husy (tolik má ideální budoucí pečínka vážit) před amatérským kuchařem nestojí každý den. Investujete-li do něj dostatek trpělivosti a dodržíte-li navíc pár jednoduchých pravidel, splnit se ho podaří. Odměnou bude sváteční oběd, na který vy ani vaši hosté nějakou dobu určitě nezapomenete.

První krok k úspěchu je technicky nenáročný, ale o to důležitější pro chuť masa. Husa nesmí z chladu rovnou do trouby. Aby maso nezažilo teplotní šok, chce to dvě až tři hodiny před pečením nechat husu čekat při pokojové teplotě.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se