"Nejobvyklejší a nejstarší recept je položit zralý tvarůžek na měkký krajíc chleba s máslem a ozdobit cibulkou. Nejpoužívanější úpravou je ovšem tvarůžek smažený v trojobalu, ke kterému se dokonale hodí pivo. Já si ale k němu někdy moc rád dám i sklenici vychlazeného mléka," říká Jan Konečný, provozní loštické restaurace U Coufalů, kde výrazný sýr podávají na několik způsobů.
"Pro opravdové znalce máme na jídelníčku tvarůžkové moučníky, jako je tvarůžkový lívaneček ozdobený ovocem nebo palačinku s tvarůžky, povidly a česnekem," láká Konečný.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.