Na talíři jsou naskládané tři světle modré průsvitné hranoly, na tom horním je kopička z blankytných kuliček a kompozici rámuje vrstva bílé pěny. "Váš dezert - borůvkové želé s pěnou s liči," uklání se číšník.
K takovému zážitku není potřeba cestovat do budoucnosti ani brát angažmá ve sci-fi seriálu. Stačí zajít do některé z restaurací, které se pustily cestou molekulární gastronomie. Základem tohoto konceptu je přetváření ingrediencí do jiných skupenství, než v jakých se vyskytují běžně, zachována zůstává jenom jejich chuť.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.