Když se řekne Provence, tak se asi většině milovníků vína vybaví svěží, lehké, růžové víno, které je častým společníkem letních oslav. Nicméně nejen tímto vínem je známý region na jihu Francie.

Je sice pravda, že produkce růžových vín zde převládá až z osmdesáti procent, v posledních letech se ovšem tento podíl postupně snižuje. Dobrou zprávou je, že v současné době se po celém regionu objevují velmi zajímavá červená vína, která mají charakter a nezaměnitelný terroir (půdní podmínky) Provence.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se