Lidem přestává být jedno, co kupují. Stejně jako obchodníci po celém světě na to přišel i Daniel Kolský, který si před rokem spolu s manželkou otevřel první českou pražírnu fair trade kávy. Zapojil se tak do propracovaného systému etického podnikání, jehož cílem je mimo jiné pomoci venkovským komunitám v rozvojových zemích, zároveň podporuje i ekologické zemědělství a šetrné přístupy k životnímu prostředí.

"Když jsme přemýšleli, jestli se na fair trade vrhnout, pořád jsem pochyboval. Přesvědčila mě až naše cesta do Etiopie," říká důrazně Kolský. "Zjistil jsem to, co by měl vědět každý, kdo obchoduje s komoditami vyráběnými ve třetím světě: nikdy nemáte zaručeno, že za nimi nestojí otrocká práce. Jenom u fair trade vím, odkud a od koho přesně produkt pochází, a vím, že prodejem naší kávy podporujeme konkrétní lidi. To mi stále dodává radost z práce."

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se