Z pirožků na talíři se kouří, pod hebkou schránkou těsta se skrývá směs kyselého zelí a hub. "Tohle je nejtradičnější polský recept," říká Katarzyna Kordylewska, majitelka letenského bistra Vila Baltika. Její specialitou jsou právě pirožky, krmí jimi každý den několik desítek štamgastů.
Nejvíc se v letenské pirožkárně prodávají "ruské" taštičky plněné tvarohem a šťouchanými bramborami. "Vybírám takové náplně, o kterých vím, že je lidé vezmou. Češi nemají rádi šok," vysvětluje Kordylewska roztomilou češtinou s mazlivým polským přízvukem. Podnik o několika stolech otevřela před rokem, kromě pirožků má každý den ještě několik specialit. Mění je podle nálady a sezony.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se