Pro správného šéfkuchaře je to otázka cti a prestiže připravit s jarem něco nového a zajímavého. U těch nejlepších záleží jenom na jejich inspiraci, dovednosti a míře improvizace, jejich chlebodárci jim většinou dávají volnou ruku a dobře vědí proč. Jsou pro ně totiž zárukou, že určitě vymyslí pro hosty něco přitažlivého. Mistři vařeček už naštěstí mají z čeho vybírat, protože trh nabízí dostatek čerstvých surovin všeho druhu. A když třeba není zrovna k mání medvědí česnek, zvlášť oblíbený a ceněný v Německu, neváhá šéfkuchař z brněnského Kastelána Michal Göth vyrazit do lužních lesů, stejně tak rebarboru dovede Patrik Dočekal z pražské restaurace Palác Kinských přinést do kuchyně ze sousedčiny zahrádky. Pro jarní a velikonoční inspiraci jsme vybrali mistry kuchařského umění ze špičkových restaurací. S jarem si však můžete v kuchyni poradit sami. Mladé kopřivy rostou takřka všude a udělat z nich zdravý špenát či ochutit jarní nádivku není nic složitého. Nebo nasekat výhonky medvědího česneku na rané brambory také nedá žádnou práci. Jak se dělá klasický rebarborový koláč si určitě vzpomene vaše babička.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.