Pro letošní velikonoční inspiraci jsme se vydali na jih, do míst, odkud se k nám křesťanské tradice dostaly. Spojili jsme se s českou redakcí italského časopisu La Cucina Italiana. Ve své domovině vychází více než tři čtvrtě století a od konce minulého roku je na našem trhu i jeho česká verze. V nejnovějším čísle má velikonoční speciál, ze kterého nám pár receptů pomohla vybrat šéfredaktorka Monika Michálková.
Nečekejte převratné záležitosti. V Itálii jsou jídelní Velikonoce, stejně jako u nás, spojené hlavně s jehněčím, vajíčky, moučníky a saláty. I v této ryze katolické zemi jde totiž také o oslavy příchodu jara a s ním spojovanými čerstvými potravinami, které se objevily po vleklé zimě.
S použitím materiálů La Cucina Italiana - Pravá italská kuchyně č. 4/2005, které je právě v prodeji, připravil: Libor Ševčík                   
libor.sevcik@economia.cz

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se