Restaurace Curry House
Foto: Curry House
Nenápadný rodinný podnik na Palmovce se specializuje na indickou a bangladéšskou kuchyni. Takových restaurací najdeme v Praze asi tři desítky, ale Curry House se od nich v jedné drobnosti liší: právě vyhrál soutěž o nejlepší kari v Praze.
Tip

Ochutnejte vyhlášený indický chléb naan ochucený rozehřátým máslem či česnekem, který se peče v tandooru a podává se teplý.

Ukázka z menu

Kuřecí jalfraise     195 korun

Butter kuře     210 korun

Majitel podniku Mamun Hassan přišel do Prahy jako kuchař už před dvaceti lety z Bangladéše, který byl dlouho součástí Indie a jehož kuchyně je s ní značně provázaná. Nejprve začal vařit indická jídla pro jinou restauraci, ale před pěti lety si otevřel vlastní podnik na Palmovce, který nazval symbolicky Curry House.

A pustil se do přípravy tradičních jídel připravovaných podle rodinných receptů. Indická kuchyně je velmi pestrá a bohatá, a byť je značně kořeněná, nemusí být vždycky pálivá.

Koření svědčí trávení

Na menu jsou tak jídla, která nepálí téměř vůbec, pikantní pokrmy jsou pak odstupňovány od jedné až do šesti hvězdiček, přičemž ty s pěti či šesti hvězdičkami jsou pro běžného Čecha už nepoživatelné. Nicméně obsluha se každého hosta ptá, zda má rád pálivé, a podle toho mu doporučí konkrétní pokrm, díky čemuž si každý může užít indickou kuchyni v té míře pálivosti, která je mu příjemná.

A to byl možná i jeden z důvodů, proč Curry House před měsícem zvítězil v anketě o nejlepší kari v Praze, kterou pořádal portál expats.cz a které se zúčastnilo 32 indických restaurací.

Ale zpátky na Palmovku. Kuchaři používají typickou hliněnou pec tandoor, v interiéru převládají indické motivy, z reproduktorů zní v podkresu indická hudba a k dispozici je také příjemná, klidná zahrádka ve vnitrobloku.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 70 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.