Tip

Ve vedlejší vinotéce Flavours, která je dceřinou společností restaurace, můžete zakoupit kvalitní vína hlavně z Itálie a také nejrůznější gurmánské speciality.

Z nabídky

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem    199 korun

Chobotnice na grilu   290 korun

Nově zrekonstruovaná restaurace Sapori má v podtitulu slogan „Jídlo jako umění“ a nutno přiznat, že naprosto zaslouženě. Díky komornímu prostředí, neboť restaurace zabírá vlastně jen jednu místnost, do které se vejde 30 lidí, a také díky velmi příjemnému interiéru a milému personálu zde panuje mimořádně vřelá atmosféra, která hosty příjemně naladí na očekávané gurmánské zážitky.

Olivy z mořské vody

Majitelé podniku vsadili na poctivost a ta se vyplácí. Už samotná nabídka pečiva, které doprovází famózní domácí olivový olej, je velkým zážitkem. Olej pochází z malé farmy v Chorvatsku, což by nebylo zas tak zvláštní, ale olivy se po sklizni na šest dní namáčejí do mořské vody a teprve pak za studena lisují na ručním lisu. Díky tomu má olej neuvěřitelně svěží a „olivovou“ chuť.

V podobném duchu pokračují také výborné předkrmy, neboť šéfkuchař sází na čerstvost a kvalitu produktů, což se na talíři jasně projeví. Za zkoušku stojí oblíbená chobotnice na grilu, která se v poslední době dostává v Praze hodně do módy. Zde ji doprovází svěží fazolový salát, jež v kombinaci s jemným a křehkým masem nabízí krásný zážitek.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se