Restaurace Zelená zahrada
Foto: Zelená zahrada
Zelená zahrada představuje malou oázu přírody v centru Prahy. Součástí restaurace je celoročně otevřená zimní zahrada i letní japonská zahrádka ve vnitrobloku s jezírkem a kapry koi. Unikátní atmosféru doplňuje oblíbená středomořská kuchyně.
Tip

Jedinečným zážitkem jsou večeře v duchu slow food kuchyně, které doplňuje degustace vybraných vín z produkce šampaňského domu Moët & Chandon.

Z nabídky

Grilovaná chobotnice podávaná na rizotu nero    360 korun

Pečený kozí sýr v řeckém těstě, marinovaný lilek   155 korun

Grilované tygří krevety s omáčkou z limetových listů     190 korun

V restauraci Zelená zahrada má mnoho hostů pocit, jako by se tu zastavil čas. Unikátní zenové prostory ozdobené řadou poutavých artefaktů, ať už je to socha Buddhy, nebo akvárium s živými humry, které si samozřejmě můžete objednat k obědu či večeři, vyzařují zvláštní pozitivní náboj a hned od počátku hosty velmi příjemně naladí.

A pak už se mohou plně soustředit na kulinářské kreace šéfkuchaře Ladislava Laciny, který sbíral dlouhá léta zkušenosti u Marka Raditsche v Kampa Parku, což je na jeho práci znát.

 

Mušle a chobotnice

Většina jídel je inspirována italskou či středomořskou kuchyní, ale nechybí ani speciality ovlivněné kuchyní thajskou, indickou a českou. Z předkrmů nás zaujal kozí sýr zapečený v listovém těstě a doplněný marinovaným lilkem a piniovými oříšky, který na jaře a v létě ocení především ženy.

Povedená byla také mušle svatého Jakuba, již šéfkuchař prezentuje s pažitkovou kaší a rajčatovým glazé, a jídlu tak dodává pestrou škálu nejrůznějších chuťových tónů. Naopak pečené tygří krevety nechávají vyniknout jemnému masu, které je zvýrazněné pouze lehce pikantní omáčkou z limetkových listů.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 70 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.