Restaurace Tifannys
Foto: HN – Matej Slávik
Golfový resort v Berouně patří mezi nejprestižnější kluby v Česku, a tak není divu, že i místní restaurace Tifannys má co nabídnout. Vedle tradiční české kuchyně hosté ocení především nejrůznější speciality inspirované japonskou a korejskou kuchyní.
Tip

Místo světových dezertů zde hosté mohou potkat spíše klenoty našich babiček, třeba klasický tvarohový dort či báječné makové řezy se švestkovou omáčkou.

Z menu

Smažené krevety se zeleninou v tempuře, wasabi majonéza      220 korun

Grilovaný filet z candáta s kukuřičnou polentou, špenátem a omáčkou z pečených paprik    430 korun

Grilované tygří krevety se spaghettami aglio olio peperoncino    360 korun

Golfové hřiště v Berouně patří k nejkrásnějším v České republice. Kolem dokola je obkroužené lesy a tudíž i výhled z klubovny, restaurace či prostorné terasy představuje unikátní kulisu, která hosty velmi příjemně a pozitivně naladí. Zvláště když je venku pěkné počasí.

Restaurace Tifannys, stejně jako celý golfový klub, brzy oslaví páté výročí a za tu dobu už si našla svou parketu, a to ve skloubení kvalitní české kuchyně s moderní evropskou a světovou nabídkou. Takže zde můžete ochutnat třeba výborná hovězí líčka i japonskou polévku miso širu. A protože golf dnes hraje spousta žen, na menu je také pestrá nabídka zajímavých salátů.

Pikantní kimči

Mezi předkrmy stojí za zkoušku obě polévky, které evokují atmosféru východní Asie, respektive Japonska a Koreje. Tradiční japonská polévka miso širu je silný rybí vývar dochucený pastou ze sójových bobů, v Tifannys je navíc podávána s mořskými plody, což ji posouvá ještě o stupeň výše. Pikantní kimči polévka zase pochází z Koreje, kimči je pálivá kvašená zelenina, která je tamním národním pokrmem.

Polévky doplňuje výborné sashimi z tuňáka a oblíbené krevety a kousky zeleniny smažené v tempuře a podávané s wasabi majonézou. Alternativou k předkrmům i k hlavním jídlům jsou vydatné saláty, připravované opět v netradiční podobě, takže třeba slavný Caesar je servírován s grilovanými kalamáry, zatímco jarní zeleninový salát s pošírovaným vejcem doplňuje pučálka, což je poněkud zapomenuté staročeské jídlo připravené z naklíčeného hrachu.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 60 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.