„Lidé se na nás někdy zlobí a ptají se, proč neupečeme víc, jenže to nejde, jsme limitovaní lidmi, časem, prostorem,“ říká Aleš Heinz, jenž v 36 letech opustil jisté notářské místo a stal se pekařem..
Foto: HN – Milan Bureš
Nemusíte se vyučit pekařem, abyste pekli skvělý chleba. Pokud ho však chcete prodávat, potřebujete si osvojit řemeslo, odříct si spánek, dřít a mít v sobě pro laika nepochopitelné nadšení pro střídky a kůrky. Alespoň takoví jsou někteří původně amatéři, za jejichž bochníky lidé cestují kilometry.

Mouka, voda, sůl, kvásek. Suroviny potřebné pro výrobu chleba jsou už po staletí stejné. Pro jedny pekaře je pečení alchymií, jiní mají spíš racionální přístup. Aleš Heinz spadá do druhé skupiny. Postup, který se musí přizpůsobit vrtkavé náladě živého kvasu, má rozepsaný jako matematický vzorek na stěně říčanské pekárny Okýnko.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 95 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.