„Pivní styl se dá dobře vysvětlit na víně. Každý ví, že víno má množství odrůd a různou přípravu. Že je rozdíl mezi tokajským a slámovým. Že výběr z hroznů bude chutnat jinak než levné stolní víno. U piva je to podobné. My se snažíme alespoň trošku obnovit jeho pestrost. Ukázat, že jsou piva svrchně i spodně kvašená, různě silná a že se mohou pít i podle ročního období," vysvětluje ideu pivovaru Kocour jeho "konceptualista" Honza Kočka.

 

Pivo po indicku

Na čepu restaurace pivovaru, ležícího jen pár stovek metrů od německé hranice ve Varnsdorfu, se nabízí průběžně 15 druhů piv. Z toho 9 až 10 vlastní provenience. Ochutnat se dá "slabá" studentská desítka i hodně silná devatenáctka Quarterback. Při výrobě extra silných piv se dosypává cukr. To kvůli odlehčení chuti. Celosladové vysokostupňové pivo by bylo jinak příliš plné.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se